Stichting Bestaanskracht wil de kwaliteit van bestaan van kwetsbare personen verbeteren; mensen met een psychische, lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking. Een van de psychische beperkingen is schizofrenie.


Schizofrenie. Ons hart breekt iedere keer weer in duizend stukjes. De ziekte haalt mensenlevens overhoop. Zo ook die van onze zoon en broer. Relaties, kinderen, werken, een toekomst opbouwen... Een waardige toekomst is voor mensen zoals hij vrijwel onmogelijk. Het breekt ons in duizend stukjes, als wij de realiteit onder ogen zien. Een realiteit die niet rechtvaardig voelt en ook gewoon niet eerlijk is.


Uit deze realiteit is de stichting Bestaanskracht ontstaan. In de Stichting Bestaanskracht slaan we samen de handen ineen om ons met innovatieve projecten sterk te maken voor kwetsbare mensen zoals onze zoon en broer. We kennen de doelgroep en vervullen de rol van initiator, aanjager en facilitator. Op deze manier zetten wij onmacht om in kracht en geven we meer dan alleen hoop op een beter bestaan.


Iedereen verdient meer kwaliteit van bestaan dan de grenzen die een beperking oplegt !